Liliputi mimikri

 

Kalandozás a miniatűr tengeri herkentyűk világába. A világtengerekben milliárdszámra élő, ám rendkívül apró, néhány milliméteres tengeri herkentyűket filmezni óriási kihívás. Ezek az állatok ugyanis – finoman szólva – kerülik a feltűnést. Évmilliók óta úgy tesznek, mintha ott sem lennének. Nemcsak egyszerűen kicsik, hanem mesterfokon űzik a rejtőzködést. A filmsorozat ablakot nyit a tengeri liliputiak különös világára. A víz alatti filmes rendező-operatőr egy mikrofonnal felszerelt búvársisakot nyom a fejébe, hogy a mélyből “élőben és egyenesben” tudja kommentálni a látottakat. Hallgatósága egy nagy csapat iskolásgyerek, akik őszinte érdeklődéssel, jópofa kérdésekkel és remek, frappáns válaszokkal tüntetik ki a búvárfilmest. Egy jókora adag tengeri herkentyű, néhány filmes trükk, és persze kellő mennységű természettudományos ismeret: ez a Liliputi Mimikri.

1. rész: Pislogó homok

Gondoltad volna, hogy a hófehér trópusi homokos strandok szinte minden szemcséje átment egy papagájhalon? És hogy a csőlakó angolnák üledékszemcséket esznek? Kiderül a többszörös díjnyertes sorozat első részéből.

2. rész: Tengernyi herkentyű

A korallzátonyok színpompás világában nem mindenki keresi a feltűnést. Itt él például a világ legkisebb gerinces állata, a törpe csikóhal.

3. rész: Hogyan készült…?

A Liliputi Mimikri igazi fesztiválsiker volt, több diákzsűri díjat nyert, és kedvező fogadtatásra talált a televíziókban is. Az ötlet, hogy maga a film készítője egyben a műsor házigazdája legyen, nem új. Az viszont, hogy a műsorvezetőt ledugják a víz alá, már cseppet sem mondható szokásosnak.

 

  • Műfaj: Ismeretterjesztő búvárfilm
  • Film hossza: 3 x 26 perc
  • Rendező: Molnár Attila Dávid
  • Producer: Molnár Attila Dávid, Tóth Zsolt Marcell
  • Gyártó: Természetfilm.hu Egyesület

Liliputi poster

Előzetes

 

Film

loading videos
Loading Videos...

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás