Liliputi mimikri

3. részes filmsorozat a miniatűr tengeri herkentyűk világában.

Nézz bele az előzetesbe!

Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://teka.filmdzsungel.hu/termek/liliputi-mimikri/
Email
YOUTUBE
YOUTUBE

MEGNÉZEM

Leírás

Kalandozás a miniatűr tengeri herkentyűk világába. A világtengerekben milliárdszámra élő, ám rendkívül apró, néhány milliméteres tengeri herkentyűket filmezni óriási kihívás. Ezek az állatok ugyanis – finoman szólva – kerülik a feltűnést. Évmilliók óta úgy tesznek, mintha ott sem lennének. Nemcsak egyszerűen kicsik, hanem mesterfokon űzik a rejtőzködést. A filmsorozat ablakot nyit a tengeri liliputiak különös világára. A víz alatti filmes rendező-operatőr egy mikrofonnal felszerelt búvársisakot nyom a fejébe, hogy a mélyből “élőben és egyenesben” tudja kommentálni a látottakat. Hallgatósága egy nagy csapat iskolásgyerek, akik őszinte érdeklődéssel, jópofa kérdésekkel és remek, frappáns válaszokkal tüntetik ki a búvárfilmest. Egy jókora adag tengeri herkentyű, néhány filmes trükk, és persze kellő mennységű természettudományos ismeret: ez a Liliputi Mimikri.

1. rész: Pislogó homok

Gondoltad volna, hogy a hófehér trópusi homokos strandok szinte minden szemcséje átment egy papagájhalon? És hogy a csőlakó angolnák üledékszemcséket esznek? Kiderül a többszörös díjnyertes sorozat első részéből.

2. rész: Tengernyi herkentyű

A korallzátonyok színpompás világában nem mindenki keresi a feltűnést. Itt él például a világ legkisebb gerinces állata, a törpe csikóhal.

3. rész: Hogyan készült…?

A Liliputi Mimikri igazi fesztiválsiker volt, több diákzsűri díjat nyert, és kedvező fogadtatásra talált a televíziókban is. Az ötlet, hogy maga a film készítője egyben a műsor házigazdája legyen, nem új. Az viszont, hogy a műsorvezetőt ledugják a víz alá, már cseppet sem mondható szokásosnak.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Liliputi mimikri” értékelése elsőként
Phone: +36 70 466 8700
Fax: +36 70 466 8690
Gábor Áron utca 62/B
1025 Budapest

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás